Over ons

Hieronder kunt u een stukje lezen over de geschiedenis van Betteld Sweden.

Ook vindt u hier meer informatie over de andere Betteld vestigingen.

Betteld Groep

Betteld Zelhem

Betteld Limauges

Betteld Amerongen

Frans en Jeanine Roggeband

 

Wij zijn Frans en Jeanine Roggeband, beide 50 jaar oud, ouders van twee dochters.
Frans is docent natuurkunde en Jeanine werkt als vrijwilliger in de kringloopwinkel van TdH en heeft een eigen praktijk voor ontspanningsmassage. In onze vrije tijd gaat Frans graag mountainbiken en klussen op de Heerenboerderij en Jeanine wandelt graag, leest veel en is soms lekker creatief bezig.

We zijn liefhebbers van kamperen en houden van de natuur, de rust en kleine dorpjes om te bezoeken.

We zijn actief betrokken bij onze kerkelijke gemeente, onder andere in het tienerwerk en in het leidersteam. We weten ons geliefde kinderen van God de Vader en willen ons graag inzetten om in Zijn Koninkrijk te werken. Op het moment dat de vraag kwam of wij een periode als beheerder op de camping in Zweden wilden werken, hebben we vrijwel gelijk ja gezegd. Enerzijds in gehoorzaamheid, op ons gebed, anderzijds als uitdaging, een nieuw avontuur. Een klein beetje “Ik vertrek”, maar kom ook weer terug.

Waar hopen we op? Dat we gasten mogen ontvangen, dat zij zich welkom en gezien voelen op de camping. Dat de kinderen en tieners genieten van het kinderwerk en jeugdprogramma. Dat we met elkaar God mogen ontmoeten en ontdekken dat Hij goed is.

Berend Jan en Ankie Luchtenberg

Wij zijn Berend Jan en Ankie Luchtenberg. Wij wonen in Barneveld en werden ongeveer een jaar geleden gevraagd om een paar weken in de zomer van ’23 als beheerder van Betteld Sweden op te treden. Als kampeerders met de nodige ervaring hadden wij daar beelden bij. Het duurde even voordat wij daar enthousiast van werden. Maar we hebben er zin in. Zweden is nieuw voor ons. En dit werk ook. Pionieren en zoeken naar re-creatie.

Ankie is in het dagelijks leven verzorgende in een verpleeghuis in Barneveld. Berend Jan is verkeersadviseur voor de politie in Gelderland Midden. Wij zijn rond de 60 en zijn gezegend met vier kinderen die allemaal getrouwd zijn. Inmiddels zijn wij al een paar keer opa en oma. We proberen door te sporten ons lichaam gezond te houden voor zover dat in ons vermogen ligt.

Laatst stond in onze krant een interview en op de vraag naar welke kerk die persoon ging was het antwoord; de kerk van Christus. Daar gaan wij ook naar toe. Op ons plekje in die wereldwijde kerk van onze Heiland. Ankie is in dat deeltje van de kerk vooral praktisch actief, Berend Jan heeft allerlei functies vervuld, vooral rond het jeugdwerk, en is inmiddels ouderling.

Berend Jan mocht er al een weekje rond stappen (en klussen). Wat zeldzaam mooi is de natuur daar. On-Nederlandse rust. Wij hopen u te ontmoeten op het terrein van Betteld Sweden.

Gerhard Hobelman

Mijn naam is Gerhard Hobelman. Vanaf mijn 14e ben ik betrokken bij de oprichting en het runnen van de Betteld. Het is ons verlangen dat de vestigingen van de Betteld Groep mooie oases zijn met geestelijke impact. Plaatsen van ontspanning, genieten, onderwijs, gebed, aanbidding en ontmoeting. Ontmoeting met elkaar en ook met God. We zijn dankbaar voor het mooie werk dat Vincent en Elma van Willigen hier twaalf jaar gedaan hebben en we zullen ons best doen om dit op dezelfde wijze verder tot bloei te brengen met ons team.  

Herman de Weerd

Afbeelding Adres
Sinds een aantal jaren ben ik samen met mijn vrouw Marina betrokken bij dit mooie werk. We mogen onze talenten gebruiken die onze Grote God ons gegeven heeft, tot Zegen voor al onze gasten. Wij proberen u samen met ons enthousiaste team een prachtig verblijf te bezorgen, waarbij u mag groeien in geloof, rust mag vinden en Gods nabijheid te ervaren. 
Welkom!

Vincent & Elma van Willigen

Afbeelding Wie zijn wij

Dit zijn Vincent & Elma van Willigen. De oude eigenaren en oprichters van camping de oase camp. Zij hebben zich hier 12 jaar lang hard ingezet om u een leuke vakantie te verzorgen. Na 12 jaar hebben zij het stokje over gedragen aan Gerhard Hobelman.